DE VISIE

WHISKY FOR MONDAY

In elke sterke drank zit vakmanschap en krijgt zijn unieke karakter in het vat. Maar dit vakmanschap trekt ook in het hout….. 

Door op een speciale manier eikenhout te snipperen en deze met kokend water te overgieten, komen de aroma’s vrij, vergelijkbaar met het zetten van thee.

Het unieke van elke sterke drank, maar dan alcoholvrij.

DE MISSIE

WEL HET UNIEKE
NIET DE ALCOHOL

Iedere sterke drank is uniek, iedere persoon is uniek. 

Zo kan iedereen op zijn eigen manier en moment genieten van sterke drank. 

THE BACKGROUND STORY

IDEE

Al van jongs af aan was Henri geobsedeerd door hout. Een studie in houttechnologie was dan ook perfect.

Tijdens een klein onderzoek naar wat vaten doen voor sterke drank, viel hem iets op. Elk destillaat is eerst geheel transparant en komt er als “theekleur” uit.

ONDERZOEK

Na op zagerijen over de hele wereld te hebben gewerkt en nog meer kennis hebben opgedaan van hout, zat het nog steeds in zijn achterhoofd.

Met zijn achtergrond in houttechnologie en de steun van oude klasgenoten en leraren slaagde hij erin om de aroma’s in het proces te behouden!

ZILVER

Om feedback te krijgen, stuurde Henri het in bij de London Spirit Awards in de categorie Non-alcohol. Door direct een zilveren medaille te winnen, wist hij dat het tijd was om de markt op te gaan!

LSC_2023_Silver_Barrel-tea

DE MARKT OP

In maart 2023 is Barrel-tea officieel op de markt gekomen. Aangezien het de combinatie is tussen sterke drank en thee, schreef hij zich ook in voor de AVPA Tea of the World. Dit is de grootste thee-wedstrijd ter wereld waar vooral oosterse landen vertegenwoordigd zijn.

Tijdens de inschrijving vroegen ze nog of hij het serieus meende. Na het proeven waren zij echter ook overtuigd! Tussen alle thee-landen won Barrel-tea Goud en Zilver.

HEDEN

Na het winnen van de prijzen wordt Barrel-tea volledig omarmd in de wereld van sterke dranken.

Het jaar 2024 staat in het teken van samenwerkingen! Houd alle kanalen in de gaten voor meer informatie!

 

Collection and Glass

Nog meer weten van Barrel-tea? Luister dan ook zeker naar deze podcast van de Ondernemersspirit!